Veelgestelde Vragen

Frequently Asked Questions

Home » FAQ
Hoe gaat Mobile Benelux te werk? Behoud ik mijn bestaande website?

U heeft destijds veel tijd en geld gestoken in uw deskopwebsite. Het zou zonde zijn om deze zomaar weg te smijten. Mobile benelux gaat te werk met een speciale redirect voor mobiele bezoekers. Wanneer iemand uw URL (bv. www.bedrijfsnaam.com) bezoekt, zullen zij uw huidige website zien wanneer zij via een desktop computer surfen. Wanneer bezoekers daarentegen met een mobiel apparaat op uw website komen, zullen zij automatisch verwezen worden naar uw nieuwe mobiele website. Zo heeft u voor beide type bezoekers een optimale oplossing. Gelukkige klanten betekenen meer geld in het laatje op het einde van de dag.

Ik heb nog geen website. Wat nu?

Geen probleem. We hebben ervoor gezorgd dat uw nieuwe mobiele website ook een desktop website is met een modern uitzicht en dezelfde mogelijkheden. Wanneer u nog niet in het bezit bent van een website, is Mobile Benelux een ideale oplossing voor uw zaak aan een tiende van de marktprijs voor een uiterst professioneel product.

Heb ik een mobiele website nodig?

In 2014 zullen meer mensen surfen via een mobiel apparaat dan met een desktop computer. Dit houdt in dat als uw huidige website niet mobiel vriendelijk is uw klanten een slechte ervaring zullen hebben. Dat zal resulteren in een slechter koopgedrag indien u goederen of diensten aanbiedt. Heeft u al een responsieve website, maar nog geen mobiele website? Perfect, maar denk aan alle voordelen die u aan uw neus laat voorbij gaan: een gps met geolocatie, evenementenmodule, click-to-call/text/mail, contactformulieren, ...

Werken mobiele websites ook op een tablet?

Dit hangt volledig van uw voorkeur af. Dit zullen we ook bespreken tijdens de koppeling aan uw huidige website. We zullen een analyse uitvoeren om te kijken hoe goed uw huidige website het doet op tablets. Tijdens de koppeling stellen we dan de overgangsbreedte in zodat mensen met een apparaat onder deze breedte zal doorverwezen worden naar uw mobiele website.

Welke domeinnaam kies ik voor mijn mobiele website?

Tijdens het aanmaken van je gratis account zullen we je om een gebruikersnaam (domeinnaam) vragen in de vorm van gebruikersnaam.mobilebenelux.com.

Deze link wordt dan uiteindelijk ook de url van jouw mobiele website wanneer we die koppelen aan je bestaande website.

Bekijk zeker de volgende tips om een goede en gemakkelijke gebruikersnaam te kiezen:

  • Probeer om je huidige website url erin te verwerken. Indien je huidige website bereikbaar is via www.bedrijfsnaam.com, neem dan zeker een optie op bedrijfsnaam.mobilebenelux.com.
  • Zorg ervoor dat de gebruikersnaam niet te lang is.
  • Cijfers en vreemde karakters zijn niet mogelijk.

Wat is het verschil tussen een Mobile Free (gratis) en Platinum (betalend) abonnement?

Naast de prijs, voor redenen die voor de hand liggen, is er niet zo veel verschil. De gratis account is meer bedoeld voor testeinden. Hier kan u uw mobiele website optimaliseren, previewen, designen, ... tot u geheel tevreden bent van het resultaat. Wanneer u deze wil koppelen aan uw huidige website zal u moeten overschakelen naar een betalend tariefplan. We hebben de kosten opzettelijk zo laag mogelijk gehouden om u zoveel mogelijk voordeel en winst te laten boeken.

Hoe gebeurt de koppeling aan mijn huidige website?

Wanneer u overschakelt naar een Platinum versie (betalend) zal Mobile Benelux de integratie van de mobiele website in uw huidige website regelen. Wij hoeven slechts 1 lijntje code toe te voegen aan uw huidige website. Dit bespreken wij met uw websitebedrijf. Indien u zelf de login gegevens in handen hebt, leiden wij u door het proces via een telefoongesprek van maximum 5 minuten.

Hoe zit het met het de betaling van het tweede jaar en hoeveel zal mij dat kosten?

Wanneer uw jaarabonnement ten einde loopt, zullen wij u automatisch een nieuw jaarcontract aanbieden. Dit zal gebeuren aan de hand van een vernieuwingsfactuur die vrijblijvend is. De totale kost om de website voor een nieuw jaar te vernieuwen is € 4.95/maand.

Wat houdt de eenmalige installatiekost in?

De eenmalige setupkost is een startkost wanneer u overstapt van een testaccount naar een commerciële account. Deze kost dekt de tijd dat ons bedrijf spendeert aan het reviewen van uw mobiele website, het vrijmaken van een subdomain op onze servers, hostingkost en installatiesupport bij het koppelen van uw mobiele website aan uw huidige website. Hieronder vindt u een uitgebreidere lijst:

  • Plaatsing van uw logo
  • Een subdomein vrijmaken op onze server: uwgebruikersnaam.mobilebenelux.com
  • Ervoor zorgen dat uw huidige website doorverwijst naar de mobiele wanneer gebruikers er mobiel naar surfen.
  • Review van de mobiele website en controleren op consistentie
  • Opvolgen om er zeker van te zijn dat alles op wieltjes loopt
  • ...

Hoe snel is mijn mobiele website operationeel?

Wanneer u de overstap maakt naar een Platinum account, dan wachten wij op de betaling. Wanneer deze is ontvangen, duurt het ongeveer 24 uur vooraleer uw mobiele website gebruiksklaar is.

Heb ik voordeel bij het aanbrengen van nieuwe klanten?

Uiteraard! Wanneer u bij ons klant wordt, krijgt u zelf een kortingscode. Wanneer een kennis deze kortingscode ingeeft, krijgt niet alleen deze persoon een korting. Ook u krijgt een fikse korting op uw abonnement. Indien u geïnteresseerd bent in hogere kortingen, kan u ons steeds contacteren.

Heeft u nog vragen? Hier zijn nog een paar opties:

Live Chat Support

Rechts onderaan kan u ook vragen stellen. Onze operatoren zullen deze zo snel mogelijk beantwoorden.

Contact Support

Binnen de 24 uren sturen wij een mail terug indien u ons via het contactformulier contacteert.

Download Gratis Ebook

Pagina's: 37
Auteur: Stijn Vanden Bossche
Samenvatting: dit boek leert u hoe u een mobiele website opzet die u ook efectief winst zal opleveren.
Meer informatie